Hoi!

    Ik ben Anita van den Bogaart

Samen met mijn man Jos heb ik vier kinderen, die inmiddels volwassen zijn. Maar kinderen en jongeren blijven me boeien. Ik geloof in de puurheid van het kind, maar voel ook zijn kwetsbaarheid. Een blij en gelukkig kind maakt ook mij blij en gelukkig; omgekeerd voel ik met kinderen en jongeren mee als ze niet lekker in hun vel zitten, en voel de drang daar iets aan te doen!

Ik schrijf sinds 1990 kinderboeken en heb inmiddels zo’n twintig boeken op mijn naam staan. Vanuit mijn auteurschap bezoek ik scholen door het hele land en ontmoet veel kinderen, wat ik erg leuk vind. Behalve dat ik zelf vier kinderen heb grootgebracht heb ik acht jaar lesgegeven op een centrum voor natuur- en milieueducatie, aan leerlingen van alle groepen binnen het basisonderwijs.

Sinds 2005 run ik mijn eigen tekstbureau: schrijven binnen de zakelijke wereld. Maar de affectie voor kinderen en jongeren blijft. Steeds vaker begon het te kriebelen en nu heb ik de stap gezet om het ook werkelijk te gaan doen: kinder- en jeugdcoach worden.

Ik heb de opleiding tot kindercoach gevolgd bij Tea Adema (Burgum, Friesland), volgde daar ook de opleiding tot trainer van de methode Ik leer leren, ben gecertificeerd NLP-practitioner en volgde trainingen Mindfulness en EFT.